Rob Wuijster professionele spreker en trainer

Ik heb Harold Smit leren  kennen bij verschillende business meetings in Rotterdam en  Den Haag  waar ik mocht spreken.  Harold geeft seminars aan ondernemers die de Spaanse markt op willen gaan. Hij heeft  het grootste zakennetwerk tussen Nederland en Spanje opgebouwd, en is zeer actief met het organiseren en leiden van netwerkbijeenkomsten in Spanje en in Nederland.   En dat doet hij met waanzinnig veel passie en inzet! Hij is daar duidelijk de leider, maar op een heel vriendelijke manier. In zijn manier van omgang is duidelijk te merken dat hij iedereen respecteert en waardeert.

Harold is sociaal vaardig en je kunt duidelijk zien dat hij geniet van de omgang met de ondernemers die op de meetings aanwezig zijn.

Ik heb Harold ervaren als een open, vrolijk, enthousiast, betrouwbaar en vriendelijk mens die enorm veel kennis en ervaring heeft van het ondernemen in Spanje. Als je  plannen hebt om in Spanje te ondernemen zou ik  je zeker  aanraden  contact met hem op te nemen en zijn seminars  te volgen.

Aldus  Rob Wuijster professionele presentatie spreker en trainer.

Rob  is een ervaren en  enthousiaste spreker die over heel Nederland presentaties geeft met een duidelijke boodschap. Hij behoort tot een van de  beste Nederlandse sprekers en wordt daardoor vaak uitgenodigd om speeches te geven voor grote bedrijven, gemeentes, zakenbijeenkomsten en de overheid.

Meer informatie kun je vonden op zijn website :  topmeeting.nl

Marjolein Lofvers

Het seminar was verdeeld in vier blokken. Ik vond de opbouw van de dag en de verdeling van de blokken prima. Daarnaast vond ik jullie allemaal prettige docenten en helder in de info. En ook nog mogelijkheid tot vragen.
Het blok van de gastdocent gaf veel achtergrondinfo dat echt essentieel is om te weten, terwijl je denkt dat je al heel veel van Spanje weet. Het was nuttig om alles in een helikopterview te zien en ook de geschiedenis te horen die nu nog het gedrag van mensen verklaart.
Het blok van Harold vond ik ook helder, tevens opbeurend ondanks alle geruchten over verslechterende economie etc. Het is echt fijn om niet vaag te blijven praten maar echt feiten en cijfers te zien.
Verder vond ik het verfrissend dat de sprekers beide kanten lieten zien van het werken in Spanje. Het is niet alleen halleluja is. en er werd ook gesproken over de problemen en valkuilen waar je tegenaan kunt lopen. Het persoonlijke verhaal van Harold maakt de zaken duidelijker en helder, en hij gaf alle ruimte voor vragen en bood veel hulp aan! Wil je contact opnemen met Marjolein: marjoleinlofvers@gmail.com

Michel van de Ree

Het enthousiasme waarmee Harold Smit het seminar leidde heeft mij zeer aangesproken. Het seminar is informatief en geeft je de basis inzichten wat ondernemen in Spanje inhoudt. Maak kennis met lokale ondernemers en werk je idee verder uit door tijdens de presentaties en de borrel met hen te sparren. Kom er slimmer en energieker vandaan dan je heen bent gegaan! Je hebt hier je eerste winst te pakken! Heb je vragen, dan kun je per mail contact opnemen met Michel: michelvanderee@cinq.nu

Praktijk22

Hans en Conny van Gemen hebben in 2016 een seminar meegemaakt. In Nederland hebben zij een gezondheidskliniek en in het zuiden van Spanje willen zij een dependance van Nederland beginnen. Tijdens het seminar van Harold Smit hebben zij vele bruikbare tips en informatie gekregen zoals de zakelijke kant van de zaak, op welke markt wil je je gaan richten, dus ook welke talen zijn belangrijk om te kunnen beheersen, hoe belangrijk is de Spaanse taal en wat zijn de culturele verschillen. Al deze zaken waren belangrijk om te weten voordat we beginnen met een nieuw avontuur in Spanje aldus Hans en Conny van Gemen. Er groeide de goede relatie tussen beiden. Hans en Conny kwamen zelfs naar Mallorca voor een nationale business meeting die Harold Smit op Mallorca organiseerde. Dit was interessant voor Hans en Conny, want daardoor kwamen zij in contact met Nederlandstalige ondernemers uit Valencia, Alicante en Malaga.

Website: http://www.praktijk22.com